Kedves Szülők és Gyerekek!

 

Az új típusú koronavírus járvány megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján új, egyéni eljárásrendet vezetünk be rendeléseinken. Az intézkedések az Önök, gyermekeik és a lehetőség szerinti minél tovább fenntartható alapellátás biztosítása céljából történnek.

Mivel a fertőzések átadásának különösen kedveznek az orvosi várótermek, az ott zárt helyen történő várakozások,  EZÉRT 2020.03.16-TÓL A KÖVETKEZŐ VÁLTOZÁSOK LÉPNEK ÉLETBE

  

BETEGRENDELÉS

 

KORONAVÍRUS GYANÚ esetén TILOS A RENDELŐBE JÖNNI! Telefonon kell egyeztetni velünk, vagy a zöldszámot (06-80/277-455, 06-80/277-456) hívják!

 

– A VÁRÓTERMET LEZÁRJUK! Csengőre Adrienn/Elvira kinyitja az ajtót.

A betegek beengedése egyesével történik.

 

– Az ONLINE IDŐPONTFOGLALÁS (drdalloul.hu, drtordas.hu) átmenetileg visszaállítjuk. 10 percenként lehet jönni, az utolsó órában csak előzetes egyeztetés alapján fogadunk betegeket, az utolsó fél órát pedig kizárólag sürgős esetekre tartjuk fenn!

 

– Kérünk mindenkit, hogy kizárólag INDOKOLT ESETBEN jöjjön, jelenleg a halasztható megbeszéléseket, régóta fennálló panaszokat e-mailben egyeztetjük.

Amennyiben bizonytalanok az orvosi vizsgálat indokoltságát illetően e-mailen/rendelői vezetékes telefonon tudunk egyeztetni. A mobil számainkon is kérjük indokolt/sürgős esetben hívjanak napi 40-50 telefont nem tudunk kezelni.

 

– Mindenki csak EGY KÍSÉRŐVEL érkezzen

 

– Az egészségügyi személyzettel való kontaktus szintén minimalizálásra kerül: a rendelőben tartózkodás várhatóan 3-5perc lesz, csupán a legszükségesebb vizsgálatokra, kikérdezésre, terápiás javaslatokra korlátozódik.

 

– Betegek után felületfertőtlenítést végzünk, a jelenleg elérhető védőfelszerelésekben dolgozunk.

 

– Kérjük, hogy mindenki a rendelőbe lépés előtt készüljön fel az alábbi kérdésekre (ezt nem csak járvány esetén fontos tudni!):

  • miért érkezett, mi a panasza
  • mióta tart
  • kivel érintkezett
  • mit tett eddig a gyógyulás érdekében

– Mivel az oktatási intézmények zárva tartanak, vagy ha nem, akkor lehetőséget biztosítanak a gyermek távolmaradására,  IGAZOLÁST NEM adunk ki.

TÁPPÉNZ kizárólag betegség esetén adható. Azokban az esetekben, amikor a szülő nem tudja megoldani a gyermekfelügyeletet és amiatt maradna otthon, akkor táppénz NEM adható (rendelet írja elő).

– Papír alapú receptet nem adunk ki. E-RECEPT kerül kiállításra, amelynek kiváltásához a gyermek TAJ számára és a saját személyi igazolványunkra van szükség.

– Az egyetlen papír alapú igény a beutaló lehet, ez a távolról igényelt e-receptekkel együtt e-mailen kérhető. A beutaló szükségesség továbbra is orvosi egyeztetést igényel. A beutalók átadását kizárólag a mindenkori rendelés utolsó 15 percében van módunk teljesíteni, miután visszajeleztünk annak elkészültéről.

– A nem a praxisunkhoz tarozó betegek a rendelést csak olyan esetekben keressék, amikor a saját orvos rendelési idejének megvárása egészségkárosodással fenyegetne. Ha esetükben ez fennáll, fogadni kizárólag a mindenkori rendelés vége előtt 30 perccel tudjuk.

 

TANÁCSADÁS

 

Amiatt, hogy egyszerre 2 családnál több ne legyen a váróban az alábbiakat kérjük figyelembe venni:

- egy gyermekkel csak EGY HOZZÁTARTOZÓ jöhet

- a megadott időpontokra pontosan érkezzenek, aki késik, új időpontot fog kapni, ezáltal is kerülve a nagyobb létszám kialakulását a váróban

- kötelező védőoltásokat (különösen 1 éves kor alatt!) tervezetten nem halasztjuk, hiszen az a célunk, hogy a védőoltással megelőzhető betegségeket se kapják el a csecsemők!

Sokszor kérdezik, hogy nem gond-e, hogy most oltunk, hiszen a védőoltás gyengíti az immunrendszert. NEM! A védőoltás NEM gyengíti, így nincs befolyással arra, hogy jelenleg koronavírus járvány van-e. Influenza szezon vagy helyi bárányhimlő "járvány" esetén sem halasztjuk a védőoltások beadását, nincs ez így másként most sem.

 

 

Kérjük a fent leírtak elfogadását, az együttműködést.

 

Köszönettel:

Dr. Dalloul Hicham, Dr. Tordas Dániel