A rendelőnket folyamatosan legmodernebb eszközökkel szereljük fel, hogy itt helyben vizsgálhassuk a gyerekeket/betegeket. Házi gyermekorvosként 11 év (6 év egyetem, 5 év gyermekorvosi szakképzés) tanulmányai alapján és az új felszerelésekkel sok esetben helyben is tudunk segíteni, amennyiben szükségesnek ítéljük meg, további szakvizsgálatokra utaljuk a gyerekeket. Bizalommal forduljanak hozzánk minden kérdéssel, hiszen a szükséges vizsgálatokban is mi tudunk segíteni, ezzel megkíméljük Önöket és a gyerekeket felesleges utaktól, vizsgálatoktól. A házi (gyermek)orvos is minden szakterületet végigjárt tanulmányai során. A további szakvizsgák ezeknek a területeknek a mélyebb ismeretét jelentik, illetve több jogosultságot egyéb vizsgálatokhoz/gyógyszerrendelésekhez.

 

A 217/1997 (XII.1) Kormányrendelet határozza meg a beutalási rendeket.

 

Amikor NEM szükséges beutaló:

 

– bőrgyógyászati,

– nőgyógyászati és gyermeknőgyógyászati,

– urológiai,

– pszichiátriai és addiktológiai

– fül-, orr-, gégészeti, valamint csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeti,

– szemészeti és gyermekszemészeti,

– általános sebészeti és baleseti sebészeti,

– onkológiai

– kontrollvizsgálatra. (Amennyiben az ambuláns lapon szerepel, hogy kontroll panasz esetén/1 év múlva stb. akkor nem kell kérni. Időbeli korlát sincs meghatározva.Ha mégis a szakellátó ragaszkodik hozzá, kérem az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjék el a korábbi ambuláns lapot. Legtöbb esetben a válaszunkban meg fogjuk írni, hogy a fenti rendelet értelmében nem szükséges még egy utat megtenni a papírért!)

 

Miért van mégis szükség beutalóra? Mert a házi (gyermek)orvos az előszűrő, irányító és segítség a szakellátáshoz.

  1. A házi (gyermek)orvos adott esetben alapos átbeszélés, vizsgálat alapján is tud segíteni, sok esetben nem kell szakorvoshoz küldeni.
  2. Az is előfordulhat, hogy nem a szülő/páciens által tervezett szakellátóhoz irányítja, hanem másik szakterület indokolt a további vizsgálathoz.
  3. Számtalan esetben fontos, hogy helyi szinten történjenek meg az alapvizsgálatok, amelyek eredményeivel lehet továbbküldeni, és a másik szakorvos már eredmények birtokában tud hamarabb diagnózist felállítani.

 

Kérem minden esetben írják le/mondják el a panaszaikat, tüneteiket, hogy tudjunk segíteni!

 

Mindez vonatkozik a 217/1997 (XII.1) Kormányrendeletben felsorolt nem beutaló köteles ellátásokra is.